e-Fatura e-Arşiv Programı
Basit tasarımı, hızlı ve kolay kullanım ile fatura kesmeye daha az vakit ayırın,
diğer işlerinize odaklanın!
Neden e-Fatura ?
E-fatura Programı ile alış, satış ve iade faturalarınızı saniyeler içerisinde hızlıca oluşturun. Fatura ekranında iken kayıtlı olmayan müşteri, tedarikçi ve malzemeler varsa, anında ekleyip işleme devam edin. Faturanızı yerli ve yabancı para birimleri ile vade takibi yaparak kesin. Tahsilat bağlantısı ile geciken tahsilat ve ödemelerinizi takip edin. Tahsilat riski bulunan müşterileriniz için faturanızı risk takibine alın. Özelleştirilebilir kolay ve esnek şablon tasarımları sayesinde faturanızı her türlü yazıcıdan yazdırın veya e-Mail ile gönderin. Hesapcini ile e-Fatura ve e-Arşiv’e hemen geçin.
Teknolojiyi seven işletmeler
e-Faturaya geçiyor
İhtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirilen e-Fatura çözümümüz, en uygun maliyet ile kullandığınız kadar ödersiniz.
e-Fatura uygulamasının avantajları
Kolay , hızlı, güvenli, tasarruflu ve çevre dostu.
Faturalar elektronik ortama taşındığı için maliyet avantajı sağlarken operasyonel yükünüzü azaltır.
Kâğıt baskı, mürekkep, zarf, postalama, arşivleme, mutabakat vb. maliyetler ortadan kalkar.
Fatura başı ortalama 6 TL olan kağıt fatura maliyeti e-Fatura ile kuruşlar seviyesine kadar düşer.
Faturanın yasal olarak 10 yıl saklanması gerekir. Bu da işletmeler için arşivleme ihtiyacı ortaya çıkarır.
Faturalarınız kaybolmaz, gerektiğinde eski faturalara saniyeler içerisinde ulaşırsınız.
Arşivlemenin getirdiği maliyet ve iş yükünden kurtulursunuz.
Faturanızı müşteriye daha hızlı ulaşır ve faturanın ulaştığında okunup okunmadığını takip edilir.
Faturada olası yanlış durumunda anında müdahale edebileceğiniz için hataların önüne geçersiniz.
Kağıt kullanımı ortadan kalktığı için her yıl yüzbinlerce ağacın kesilmesi engellenir.
e-Fatura uygulamasının kullanılmaya başlandığı tarihten bu yana Türkiye’de yüz binlerce ağaç kesilmekten kurtuldu.
e-Arşiv Nedir?
e-Arşiv Fatura, kağıt ortamında düzenlenmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan uygulamadır.
e-Arşivi'i Kimler Kullanabilir?
İş süreçlerini kolaylaştırarak hızlandırmak, maliyetlerini düşürmek ve rekabette bir adım öne geçmek isteyen tüm firmalar e-arşiv faturasını kullanabilir. Anonim, Limited, Gerçek ve Şahıs şirketi statüsünde bulunan mükellefler e-arşiv faturaya diledikleri zaman geçebilir. Bunun dışında aşağıdaki koşulları sağlayan firmaların geçişi zorunludur.
e-Arşiv kimler için zorunlu?
e-fatura mükellefi olan tüm firmalar ile internet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan tüm firmaların e-arşiv kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca e-arşiv uygulamasında dâhil olmayan mükelleflerin düzenleyecekleri faturaların vergiler de dâhil olmak üzere toplam tutarının 30 TL’yi aşması durumunda (vergi mükelleflerine düzenlenenlerde vergiler dâhil 5 TL) e-arşiv fatura düzenlemeleri zorunlu tutulmaktadır.
e-Fatura ve e-Arşiv Arasındaki Farklar
İhtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirilen e-Fatura çözümümüz, en uygun maliyet ile kullandığınız kadar ödersiniz.
e-Faturayla ilgi merak ettiğiniz
her şey burada!
e-Fatura uygulaması ile tanışın, verimlilik artışı ve tasarruf sağlayarak işinizi geleceğe taşıyın.
1-2018 yılı ve bu yılı takip eden hesap dönemleri brüt satış hasılatlarının 5 milyon TL ve üzerinde olan mükelleflerin 01.07.2020 tarihine kadar e-fatura uygulamasına geçmeleri zorunludur.
2- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (I) ve (III) sayılı listedeki malların imali, ithali, inşaatı ve teslimi faaliyeti nedeni ile EPDK lisansına sahip olan mükelleflerin de yine 01.07.2020 tarihine kadar e-faturaya geçmeleri zorunludur.
3- Yukarıda sayılan mükelleflerin yanı sıra internet aracılığı ile satış/kiralama işlerine internet siteleri ile aracılık edenlerin, internet reklamları yayınlanan internet reklam hizmet aracılarının, komisyoncu ve tüccar olarak sebze/meyve ticareti yapanların ve bavul ticareti yapanların 01.07.2020 tarihine kadar e-fatura uygulamasına geçmeleri zorunludur.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) belirli periyotlarla yayınladığı tebliğler ile e-fatura ve arşiv’e geçme zorunluluk ciro limitini kademeli olarak düşürmektedir. sınırlarını aşağı çekmekte ve yeniden güncellemektedir.
Her geçen gün sınır aşağı çekilmekte ve daha çok küçük ve orta ölçekli işletme, maliyetleri azaltmak için e-fatura ve e-arşiv kullanmaya başlamaktadır.