Para Girişi (EFT-HAVALE)

Para Girişi (EFT-HAVALE)

Banka hesabınıza EFT ya da havale ile yapılan ödemeler (para girişi), müşteri ya da tedarikçinizle arasında gerçekleşen alışveriş bedelinin banka hesapları aracılığı ile gerçekleşmesidir. Müşteriniz tarafından hesabınıza yapılan bir EFT ya da havale işlemini, Hesapcini ön muhasebe programı içerisine kaydetmek istiyorsanız ilk olarak güncel durum sayfasının sol kısmında yer alan “Kasa, Banka, Çek, Senet” sekmesine tıklayın.

kasa-banka-çek-senet

Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza çıkan açılır menüden “Banka Hesapları” sekmesine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır.

Bu sayfada, firmanızda tanımlı olan bankaları görüntüleyebileceğiniz bir liste yer almaktadır. Gelen EFT veya havale işlemini sisteme kaydetmek için, ilgili olan banka hesabınızın metin kutusu yanında bulunan “Hesap İşlemleri” butonuna tıklayın.

EFT-havale

Hesap işlemleri butonuna tıkladığınızda, karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir.

EFT- havale

Açılan bu sayfada, ilgili banka hesabınızda gerçekleşen tüm hareketleri görüntüleyebilirsiniz. Yeni bir para girişi (EFT/ Havale) yapmak istediğinizde, “Para Girişi (EFT/Havale)” butonuna tıklayın.

para giriş-çıkışı

Fiş No: Firma hesabına gelen para transferlerinin sistem içerisinde takip edilmesini sağlayan koddur. Sistem tarafından otomatik olarak atanan numaranın değiştirilmek istenmesi durumunda düzeltme kalemine (“”) tıklayarak dilenilen numaralandırma yapılabilir.

Fiş Tarihi: İşlemin yapıldığı tarih ve saattir.

Banka Hesabı: Gelen EFT ya da havalenin hangi banka hesabında işlem göreceğinin belirtildiği alandır.

Cari Kodu/Unvanı: İşlem yapılan cariyi belirtmek için kullanılan kod ve unvandır. Bu alana kendiniz bilgi girişi yapabileceğiniz gibi, metin kutusunun yanında yer alan büyüteç (“”) simgesine tıklayarak sistemde kayıtlı olan carileriniz arasından ilgili olanı seçebilirsiniz.

Belge No: Havale/EFT işlemi sonunda banka tarafından verilen dekontta yer alan işlem numarasıdır.

NOT: Firma hesabına gelen para ve yapılan işlem ile ilgili girmek istenilen ek bilgilerin yazılabileceği alandır.

Tutar: Müşteri tarafından yapılan EFT/Havale miktarıdır.

Masraf: Yapılan işleme ait masraf tutarıdır.

BSMV Tutarı: Yapılan işleme ait bsmv (Banka Sigorta Muamele Vergisi) tutarıdır.

Proje: Firmanın banka hesabına gelen paranın, bir proje ile ilgisi olup olmaması durumunda kullanılan seçenektir. Bir proje kapsamında gerçekleşen para transferiyse, metin kutusunun yanında bulunan büyüteç simgesine tıklayarak sistemde kayıtlı olan projelerden ilgili olan seçilerek işleme devam edilebilir.

Gelen EFT ya da havalenin girişini yaparken, daha ayrıntılı bilgi girmek isterseniz, ekranda bulunan “Ayrıntılar” butonunu aktif ediniz.

EFT-havale

İş Yeri: İşlemin yapıldığı işyerini belirten alandır. Burada, sistemde kayıtlı olan işyeri adları listelenir ve ilgili işyeri seçilerek işleme devam edilir.

Bölüm: İşlemin, firma içerisinde kayıtlı bölümlerden ilgili olan ile ilişkilendirilmesi amacıyla kullanılır.

Kategori: Yapılan EFT ya da havale işlemlerinin, firmanızın kriterlerine göre gruplandırmanızı sağlayan koddur. (Örneğin, para girişi gibi)

Ayraç Kodu: Firma içerisindeki verilerin yönetilmesi için yapılan detaylı görevlendirme kodudur. Para transfer bilgilerini görüntüleme veya düzenleme yetkisinin, firmadaki hangi personel ya da personel gruplarına verileceğini belirten koddur. Personeller, sorumlu olduğu kodu kapsayan bilgiler dışında hiçbir veriye ulaşamaz.

Bütün bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra “Kaydet” butonuna tıklayarak işleminizi kaydedebilirsiniz.

Hesapcini mobil uygulama ile hesabınızı her yerden yönetin. Hesapcini online ön muhasebe programı artık cebinizde. Hesapcini Google Play veya App Store’da.