Banka Verilen Hizmet Faturası
Banka Verilen Hizmet Faturası
Banka verilen hizmet faturası, firmanız tarafından verilen hizmet bedellerinin yalnızca banka yolu ile tahsil edilmesi durumunda kullanılır. Hesapcini ön muhasebe yazılımı, banka aracılığı ile yapmış olduğunuz tahsilat işlemlerinin kaydını kolay ve pratik bir şekilde yapılmasına olanak tanımaktadır. Bunun için ilk olarak güncel durum sayfanızın sol tarafında yer alan “Kasa, Banka, Çek, Senet” sekmesine tıklayın.
Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza çıkan açılır menüden “Banka Hesapları” sekmesine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır.
Bu sayfada, firmanızda tanımlı olan banka hesaplarını görüntüleyebileceğiniz bir liste yer almaktadır. Buradan işlem yapılacak olan banka hesabına çift tıklayın ya da ilgili banka hesabınızın metin kutusu yanında bulunan “Hesap İşlemleri” butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir.
Bu sayfada, seçili bankaya ait sahip olduğunuz banka hesap hareketlerini görüntüleyebilirsiniz. Bu ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Diğer” butonuna tıklayın ve açılır menüden “Banka Verilen Hizmet Faturası” sekmesine tıklayın.
Cari Kodu/Unvanı: Hizmet verilen cari ya da işlem gören banka bilgilerinin seçildiği alandır. Manuel olarak giriş yapılabildiği gibi, metin kutusunda yer alan büyüteç simgesine tıklayarak da işleminize devam edebilirsiniz.
Barkod Okutunuz alanında ise, faturanın barkodu varsa bu alana barkodu okutarak otomatik olarak tanımlama yapabilirsiniz.
Tip: Hizmet olarak otomatik bir şekilde tanımlanmaktadır.
Malzeme Adı: Verilen hizmetin isim bilgisinin girileceği alandır. Metin kutusuna tıkladığınızda karşınıza çıkan büyüteç simgesine tıklayarak, sistemde kayıtlı olan hizmetlerden ilgili olanı seçebilirsiniz. Aynı zamanda bu metin kutusuna manuel olarak da hizmet girişi yapabilirsiniz.
Birim Fiyatı: Her bankanın sunduğu faiz oranı ve getirisi birbirinden farklı olduğu için, bu alan, düzenlenen her fatura için ayrı ayrı girilmelidir.
KDV: Yapılan işlemde kullanılan KDV yüzdesidir.
KDV Tutarı: Uygulanacak KDV yüzdesinin fiyat karşılığıdır.
KDV D/H: Yapılan tahsilatta, KDV oranının dâhil olup olmadığı bilgisi girilmelidir.
Doldurulması gereken bilgileri girdikten sonra “Kaydet” butonuna tıklayarak işleminizi kaydedebilirsiniz.