Alınan Hizmet/Masraf Girişi
- Kasa Ekleme
- Tahsilat Yap İşlemi
- Ödeme Yap İşlemi
- Alınan Hizmet/Masraf Girişi
- Verilen Hizmet Girişi
- Bankaya Yatırılan
- Bankadan Çekilen
- Mal Alım Faturası
- Alış İade Faturası Oluşturma
- Satış Fişi Oluşturma
- Satış İade Fişi
- Toptan Satış Faturası Oluşturma
- Toptan Satış İade Faturası Oluşturma
- Kasadan Çek Tahsili
- Kasadan Senet Tahsili
- Kasadan Çek Ödemesi
- Kasadan Senet Ödemesi
Tedarikçinizden aldığınız bir hizmetin ödemesini nakit olarak yapmanız durumunda, oluşturacağınız fatura, kapalı faturadır. Kapalı fatura, Hesapcini ön muhasebe programı içerisinde “Kasalar” modülü içerisinde yer alan “Faturalar” kısmında yapılmaktadır. Aynı şekilde, yapılan masrafların ödemesinin nakit olması durumunda da, bu işlemin kaydını “Kasalar” modülü içerisine kaydedilmelidir. Alınan hizmet/masraf kaydı girişini yapmak, yapılan tüm nakit harcamaların yönetimini çok daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlar.
Hesapcini ücretsiz ön muhasebe programı kapsamında, firmanıza bağlı kasalarınızdan birine alınan hizmet/masraf kaydı girmek istiyorsanız ilk olarak güncel durum sayfanızın sol kısmında yer alan “Kasa, Banka, Çek, Senet” sekmesine tıklayın.
“Kasa, Banka, Çek, Senet” sekmesine tıkladığınızda, karşınıza bir açılır menü gelecektir. O menüden “Kasalar” sekmesine tıklayınız. Karşınıza, aşağıdaki görselde yer aldığı gibi bir sayfa açılacaktır.
Açılan ekran, işletmenize tanımlanan kasaların yer aldığı listeyi gösteren ekrandır. Hesapcini kolay ön muhasebe programı hesabınızda kayıtlı olan bir kasanızda işlem yapmak için önce işlem görecek kasanın satırında yer alan “ Kasa İşlemleri” butonuna tıklayınız. Karşınıza aşağıdaki görselde yer aldığı gibi bir pencere açılacaktır.
Açılan bu pencere, geçmiş dönemlerde yapılmış olan hareketleri gösterir. Kasanıza yeni bir alınan hizmet/Masraf girişi yapmak istediğinizde, “Alınan Hizmet/Masraf” butonuna tıklayın. Karşınıza bir açılır menü gelecektir.
Açılan bu pencere, Alışlar(Gideler) menüsünde yer alan “Alınan Hizmet/Masraf Fişleri” ile aynıdır.
Masraf Fiş No: Oluşturulan hizmet/masraf fişin sistemde tanıtılacağı numaradır. Otomatik olarak gelen numarayı değiştirmek isterseniz, metin kutusunun yanında bulunan düzeltme kalemi simgesine tıklayarak değiştirebilirsiniz.
Tarih: Masraf fişinin sisteme kaydedildiği tarihtir.
Masraf Türü: Bu alanda, sisteme kaydedeceğiniz masraf/hizmet türünü seçebilirsiniz. Metin kutusunun yanına tıkladığınızda, karşınıza bir açılır menü gelecektir. O menüden dilediğiniz masraf türünü seçebilirsiniz.
Belge No: Masraf fişi, bir dekont ya da fişten kaydediliyorsa, kaydedildiği belgenin numarasıdır.
Cari Kodu/Unvanı: Hizmet alınan cari ya da işlem gören banka adı, bu fatura ekranında cari olarak seçilmelidir.
Ödeme Durumu: Oluşturulan fişe ait ödemenin yapılıp yapılmadığını belirtebilirsiniz. Bu alanda yer alan açılır menüde “Daha Sonra Ödenecek” ya da “Ödendi” gibi seçenekler yer almaktadır. Buradan seçiminizi yapıp işleminize devam edebilirsiniz.
Ödeme Hesabı: Alınan bir hizmet ya da masraf ödemesinin hangi banka hesabı aracılığı ile ödeneceğini bu alandan belirtebilirsiniz.
Tutar (KDV Dâhil): Ödenmesi gereken hizmet/masraf tutarını gireceğiniz alandır. Bu tutarın, KDV dâhil olacak şekilde kaydedilmesi gerektiğini unutmayın.
Para Birimi: Ödenecek olan tutarın hangi para birimi ile ödeneceğinin belirtildiği alandır.
KDV %: Ödenecek olan tutar için hesaplanan KDV yüzdesidir.
Proje: Alınan hizmet ya da masrafın, herhangi bir proje ile ilgili olup olmadığının belirtildiği alandır. Bir proje bazında alınan hizmet ya da masrafsa, bu alandan projenizi tercih edebilir işleminize devam edebilirsiniz.
Masraf Notu: Alınan hizmet ya da masrafı sisteme kaydederken, eklemek istediğiniz tüm bilgileri bu alana kaydedebilirsiniz.
Sisteme gireceğiniz alınan hizmet/masraf fişi ile ilgili bir belge varsa ve bu belgeyi sisteme yüklemek isterseniz, “Belge Yükle” butonunu kullanabilirsiniz.
Ekranda yer alan tüm bilgileri doldurduktan sonra “Kaydet” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.