Koronavirüs ile Mücadelede Evden Çalışma Önerileri
” Koronavirüs sebebi ile hem çalışanlarımızın sağlığını korumak istiyoruz hem de işlerimizde hiçbir aksama yaşansın istemiyoruz. Evden çalışma sistemine geçmek istiyoruz ama nasıl organize olacağımızı bilmiyoruz “ diyorsanız, hem çalışanlar hem de işverenler için hazırladığımız rehber niteliğindeki evden çalışma ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz..
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs bir diğer adı ile covid19, kişisel hayatlarımızı olduğu kadar iş hayatlarımızı da derinden etkiledi. Virüsün yayılmasını engellemenin en önemli koşulu, hijyenin yanı sıra sosyal mesafeyi koruyabilmekten geçiyor. Bu mesafe de ancak kişiler ile aramızda 1-2 metre mesafe koymak anlamına geliyor. Evlerimizde bu kurala daha rahat uyabilsek de iş yerlerinde bu durum pek mümkün olmayınca çoğu sektör artık evden çalışma sistemine geçmeye başladı. Bu kapsamda akıllardaki en önemli soru ise, korona virüs sebebi ile evden çalışmak nasıl mümkün olacak? İşlerde herhangi bir aksama olmaması adına neler yapılabilir? Gelin, bu soruların yanıtlarına birlikte bakalım.
Evden Çalışma Sistemi Nasıl Olmalıdır?
Koronavirüs gibi tüm dünyayı etkisi altına alan salgın durumlarında hayatın hemen her alanında büyük sorunlar meydana gelebilir. İş hayatının bu gibi virüslerden etkilenmemesi ve işlerin tıkırında devam edebilmesi için birtakım önlemler almak her zaman hayat kurtarıcı niteliğindedir. İşveren ve çalışanlar arasında sağlanacak olan koordinasyon ve motivasyon ile birlikte bu süreci çok daha verimli bir şekilde atlatmak ise mümkündür. İşverenlerin, evden çalışma sistemine geçmeden önce çalışanlarını etkin bir şekilde bilgilendirmesi gerekir. Bu sistemi kullanmaya başlamadan önce yapılan toplantılar (sosyal mesafe kuralına uyarak), mailler ve telefonla bilgilendirmeler muhakkak yapılmalıdır. Her bir personelin görev ve sorumlulukları, evden çalışma sistemine göre revize edilmeli ve açıkça belirtilmelidir.
Ekip ile olan bağlantıyı koparmamak adına teknolojinin gücünden faydalanabilirsiniz. Düzenli olarak toplantı yapan bir işletmeyseniz, toplantılarınızı internet bağlantısı ile uzaktan da yapabilirsiniz. Bunun için Skype, Google Hangouts ya da bu gibi bağlantı programlarını kullanarak görüntülü bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca çalışanlarınızın işlerini aksatmasını önlemek için belirli periyotlarda rapor talep edebilirsiniz. Böylelikle evden çalışıldığında da her departmanın görevini yine eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğinden emin olabilirsiniz.
İşletme içerisinde anlık olarak haberleşmek ve iletişime koparmamak adına mail ve telefon trafiğinin yanı sıra farklı uygulamaları deneyebilirsiniz. Slack, bunun için oldukça etkili bir haberleşme yöntemidir. İşletmenizde yer alan çalışanlarınızla toplu ya da birebir görüşmeleri oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaparken muhasebe departmanınız da çalışmalarına hiçbir ara vermemelidir. Hesapcini online ön muhasebe programı ile muhasebe departmanınızın da artık ofiste olmasına gerek yok. İnternet bağlantısına sahip olan telefon, tablet ya da bilgisayar aracılığı ile muhasebe işlemlerinde hiçbir aksama olmaz. Ülkemiz ve tüm dünya pandemi ile savaş verirken, siz sadece sağlığınıza odaklanın.
Acil ihtiyaçlarınız dışında evden çıkmamaya özen gösterin ve bırakın, ön muhasebe işlemlerinizi Hesapcini yapsın!